Cheval Liberté

Sveriges mest sålda hästtransport sedan flera år tillbaka. Fullutrustad som standard, i alla modeller! Med ledorden Komfort - Säkerhet - Kvalitet - Design, finns det en transport som passar alla.

Tillverkningen av Cheval Liberté startades 1995 av Denis Rulquin, professionell i trailerbranschen och med ett brinnande hästintresse. Familjen Rulquin är ett välkänt namn inom hästbranschen både som uppfödare och ryttare. Idag leds Cheval Liberté Group av Grégory Rulquin, själv duktig ryttare och även hingsthållare.

Design-teamet på Cheval Liberté fokuserar på att bygga en modern, funktionell och säker hästtransport. En tekniskt profissionalism blandat med personlighet, alltid med hästen och ryttaren satt i första hand.

Cheval Liberté är den enda tillverkaren av hästtransporter som tillverkar ett eget hel-chassie. Pullman 2 Performance är utvecklat av deras eget design-team. Detta sänkta chassie har en tyngdpunkt som ligger så nära vägen som möjligt för att ge optimal balanskontroll av transporten. Väldigt likt en bilfjädring, Pullman 2 fjädring består av 4 ledade armar oberoende av varandra i galvaniserad stål, 4 torsion fjädrar och 4 dämpare. Denna teknologin säkerställer oslagbara köregenskaper!

Fabriken är utrustad med det senaste inom laserverktyg, så att hela lastkanten kan sänkas. Resultatet blir då, minimal lutning av rampen, inget högt steg utan en plan yta som är mycket bekväm för hästen. Med en lasthöjd på endast 30 cm får du inga problem att lasta din häst. Dessutom reducerar Pullman 2 kraftiga rörelser, ger ljuddämpning till transportbuller och absorberar stötar i vägen.

Säkerhetsdetaljer så som bromsar, fjädring, däck och tillbehör är alla officiellt godkända och kontrolleras regelbundet.

Alla transporterna har Europeiskt godkänande.

Cheval Liberté ger 2 års fabriksgaranti och 5 års garanti på aluminiumgolv och aluminiumväggar.

Som material kan nämnas: 18 mm tjock aluminiumpanel, förstärkt glasfiber, varmgalvaniserat stål, vulkade gummimattor och moderna komposit material.

Exklusivt för Cheval Liberté är även deras combi-ramp bak, som gör det enkelt att förutom att fälla rampen även kunna öppna denna som en dörr. Ett utmärkt alternativ för svårlastade hästar eller alla de gånger hästtransporten används till annat, tex fungerar lastning med truck.

Även vad det gäller ventilationen är det genomtänkt för att få luften att cirkulera i transporten under färd, allt för att ge hästen maximal komfort. Hos Trailerkompaniet är transporterna alltid utrustade med antingen taklucka eller sidofönster.

Sist men inte minst är en Cheval Liberté trevlig att titta på, med en modern aerodynamisk strömformad design. Välj bland ett flertal favoritfärger.